Yin yoga geeft ruimte in je hoofd en lichaam.

Tijdens Yin Yoga maken we optimaal gebruik van de zwaartekracht. Door juist géén spieren aan te spannen kunnen de bindweefsels ontspannen.

Bindweefsel zit door ons gehele lichaam. Het zit tussen onze organen, bloedvaten en zenuwen. En onder andere pezen, ligamenten . Zelfs de tussenwervelschijven bestaan voor een groot deel uit bindweefsel.

Bindweefsel kan verstijven door bijvoorbeeld trauma. Het cellulair geheugen van bindweefsel is nóg groter dan dat van je spieren. Dat wil zeggen dat je lichaam zich "herinnert" wat er (ooit) gebeurde fysiek of emotioneel. Je lichaam slaat deze informatie op en "verhard" zichzelf als het ware om herhaling te voorkomen.

Tijdens Yin Yoga werken we met het lichaam in rustige houdingen die enige tijd met behulp van de zwaartekracht en al dan niet met props (hulpmiddelen) worden vastgehouden. Het lijkt op een meditatie voor het lichaam én geest, met respect voor je fysieke grenzen laat je de spanningen in je lichaam los, word je heel, flexibel en ontspannen. Met Yin Yoga wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb