Een gezonde geest in een gezond lichaam,

Wat is Yoga Nidra?

 

Yoga Nidra brengt je bewustzijn naar een staat tussen waken en slapen. Men noemt het ook wel de Yogische slaap. Eigenlijk is dit misleidend want je slaapt juist niet. Je leert wakker al je zintuigen, behalve het gehoor, terug te trekken door de begeleidende stem te volgen.

Door beoefening van Yoga Nidra en het je bevinden in de Theta staat ( tussen waken en slapen) kan je systeem zich vrij maken van diep gewortelde impressies die misschien wel jaren lang voor stress gezorgd hebben.

Yoga Nidra heeft het vermogen je concentratie, creativiteit, energie en immuunsysteem te versterken. Verder kan je beter slapen, minder vaak last hebben van angsten, depressie, burn-out en hoge bloeddruk.

Hoe werkt het?

Je mag1 uur, bewegingloos en ontspannen op een matje of in een relaxstoel liggen, lekker onder een deken met je ogen dicht. Er is geen goed of fout er is geen competitie. Het enige wat je hoeft te doen is de stem volgen….. Het voelt als sauna voor je geest!

Tijdens de sessie krijg je instructies/ visualisaties aangeboden en zal je merken dat je uit je denkhoofd bent en werkelijk contact maakt met je lichaam. Het uur vliegt voorbij, wat overblijft is een uitgerust gevoel. Vanuit de yogafilosofie stelt men dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb