Een gezonde geest in een gezond lichaam,

Wat is Yoga Nidra?

 

Yoga Nidra brengt je bewustzijn naar een staat tussen waken en slapen. Men noemt het ook wel de Yogische slaap. Eigenlijk is dit misleidend want je slaapt juist niet. Je leert wakker al je zintuigen, behalve het gehoor, terug te trekken door de begeleidende stem te volgen.

Door beoefening van Yoga Nidra en het je bevinden in de Theta staat ( tussen waken en slapen) kan je systeem vrij gemaakt worden van diep gewortelde impressies die misschien wel jaren lang voor stress gezorgd hebben.

Yoga Nidra werkt  op / versterkt  je concentratie, creativiteit, energie  en het versterkt je immuunsysteem. Verder zal je beter slapen, minder vaak last hebben van angsten, depressie, burn-out en hoge bloeddruk.

Hoe werkt het?

Je ligt 1 uur, bewegingloos en ontspannen op een matje of in een relaxstoel, lekker onder een deken met je ogen dicht. Er is geen goed of fout er is geen competitie. Het enige wat je hoeft te doen is de stem volgen….. Het voelt als sauna voor je geest!

Tijdens de sessie krijg je instructies/ visualisaties aangeboden en zal je merken dat je uit je denkhoofd bent en werkelijk contact maakt met je lichaam. Het uur vliegt voorbij, wat overblijft is een uitgerust gevoel. Vanuit de yogafilosofie stelt men dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap.

Vanaf half november start een nieuwe cursus van 5 weken. Inschrijven is mogelijk vanaf heden. Beperkt aantal deelnemers. (max. 6)

Na de 5 lessen serie is een audio bestand te bestellen zodat je thuis dagelijks de genoegens van Yoga Nidra kunt blijven ervaren.

Maandagavond 22/11/2021 , 19.00

Op zondag 28/ 11 ben je welkom om kennismaken met Yoga Nidra in sauna Anholts te Schoonebeek. Er worden die dag twee proefsessies gegeven. De eerste om 15.00 de tweede om 17.00 uur. 

Wat een pracht van een combi! Sauna voor je lichaams ontspanning en yoga Nidra voor je geest. De ultieme mogelijkheid om volkomen te ontstressen!